حتماً شما هم این جمله مشهور منسوب به اینشتین را شنیده‌اید که می‌گوید:

«همه نابغه‌اند. اما اگر بخواهیم در مورد نبوغ یک ماهی بر اساس توانایی‌اش در پریدن بر روی شاخه‌ی درخت قضاوت کنیم، آن ماهی خود را در تمام طول زندگی‌اش یک احمق خواهد دانست».

برای شناسایی استعدادها و علایق اصلی می‌توانید از آزمون‌های شخصیت بزرگ و مشهور موجود استفاده کنید مثل آزمون مایرز-بریگز، آزمون دیسک. جزوه آشنایی با دیسک در انتها برای شما قرارداده شده!

 این آزمون‌ها و منابع به شما کمک می‌کنند بینش بهتری از خود به دست آورید. استفاده از این منابع موجب می‌شود درک شما از توانایی‌هایتان بهبود یابد و به شما کمک می‌کند بفهمید که چطور مسائل و رویدادها را پردازش کنید و چه عواملی موجب خستگی یا افزایش انرژی ‌تان می‌شود. در واقع استفاده از این آزمون‌ها و منابع سبب آسان‌تر شدن پروسه‌ی کشف نقاط قوتتان می‌شود و همان‌طور که می‌دانید نقاط قوت انسان جایی است که به احتمال زیاد استعدادهایش در آنجا نهفته است.

 

اما مفهوم استعداد دقیقاً چیست؟ و چگونه می‌توانیم این گنجینه‌های ارزشمند را کشف کنیم و از آنها در جهت رشد و تعالی خود استفاده نماییم؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم استعداد به توانایی ذاتی هر فرد برای انجام یک کار به طور طبیعی و آسان اشاره دارد.

استعداد اغلب با مفاهیمی مانند هوش، مهارت، توانایی و دانش اشتباه گرفته می‌شود، در حالی که استعداد مفهومی مجزا و عمیق‌تر دارد. در واقع استعداد به بیشترین رشد و پیشرفت در یادگیری با صرف کمترین انرژی و در کوتاه‌ترین زمان در یک زمینه خاص اشاره دارد.

انواع استعداد

اگر به دنبال پاسخ این سوال که چگونه استعدادهای خود را کشف کنیم؟ هستید و برایتان مهم است که بدانید در چه چیزی استعداد دارید؟ لازم است ابتدا با مفهوم انواع استعداد آشنا شوید.

در این بخش به بررسی انواع استعداد و ویژگی‌های آن می‌پردازیم:

1. استعدادهای ذاتی

استعدادهای ذاتی مانند گوهرهای گران‌بهایی هستند که از بدو تولد در وجود ما نهفته‌اند و به عنوان استعداد درونی نیز شناخته می‌شوند. کشف استعداد درونی و ذاتی به راحتی انجام می‌شود و هیچ نیازی به تمرین برای شکوفایی ندارد، چرا که به صورت طبیعی در ما تجلی پیدا می‌کند.

از مهم‌ترین نمونه‌های استعدادهای درونی و ذاتی می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • استعداد در نقاشی
  • استعداد در حل معما
  • استعداد در برقراری ارتباط

2. استعدادهای اکتسابی

استعدادهای اکتسابی مانند گل‌هایی هستند که با مراقبت و پرورش می‌توانند شکوفا شوند. این استعدادها با آموزش و تمرین می‌توانند در ما پرورش پیدا کنند و به مهارت‌هایی قابل توجه تبدیل شوند.

برخی از مهم‌ترین نمونه‌های استعداد اکتسابی عبارتند از:

  • استعداد در زبان‌آموزی
  • استعداد در برنامه‌نویسی
  • استعداد در آشپزی
  • استعداد در نویسندگی
  • استعداد در سخنرانی
  • استعداد در نواختن آلات موسیقی
  • استعداد در بازیگری
  • و….

نکته مهم

هر انسانی ترکیبی از استعداد ذاتی و اکتسابی دارد. به همین جهت، کشف استعدادهایمان به ما کمک می‌کند تا مسیر شغلی و تحصیلی را با عشق و علاقه انتخاب کنیم و در نهایت با چالش‌های موجود در زندگی به درستی و خردمندانه برخورد نماییم.

50%تخفیف
1,500,000 750,000 ریال

سایر مقالات رایگان